/

Рецепт за смути кое ве прави посреќни и ве „тера на љубов“

Некои состојки го смируваат организмот, ги блокираат рецепторите за болка, ве чистат од слуз и поттикнуваат лачење на некои хормони. Најважни за доброто расположение се домаминот, серотонинот, ендорфин и секако адреналин. Покрај хормоните на среќа и добро расположение, постои и хормон кој

/

Рецепт за смути: Енергетска бомба за почеток на неделата

Смути, а не кафе треба да ви биде првиот избор при почеток на денот. Кафето е деуретик што исфрлајќи ја водата од организмот го зголемува степенот на дехидрација. Водата е извор на животот, а со тоа е и извор на енергија, затоа

/

After morning секс смути кое ќе ви ја врати енергијата

Утрински секс? Да или не? Постојат луѓе кои преферираат секс наутро, додека други го оставаат сексот за крајот на денот, или барем за период од денот кога ќе ги „тргнат од глава“ дневните обврски. За оние кои сепак се одлучуваат за утрински