Што никогаш не пијат вистинските џентлмени на состанок?

Без разлика дали станува збор за бизнис состанок или за средба со блиски луѓе, вистинските џентлмени никогаш не пијат кафе. Кафето служи за отстранување на утринската поспасност или враќање на енергијата по исцрпниот ден. Од таа причина, се смета за пијалок кој

Совети за ефикасен и продуктивен бизнис состанок

Бизнис состаноците треба да земат определено време од вашиот ден. Тие не треба да траат ниту премалку, ниту предолго. Исто така не важно бизнис состанокот само да се одржи, туку и да се дојде до целта која ја посакувате. Удружувањето на корисното

Како треба да се однесувате и облекувате на деловните приеми

И деловниот прием има свои правила на однесување кои вреди да се следат бидејќи играњето според правилата ќе ги подобри шансите од деловниот прием да излезете со склучен договор. Погледнете ги петте совети за изгледот и однесувањето за време на деловниот прием: