Дали знаете која е најплатена и доминантно машка професија во ЕУ?

Од 2,3 милиони луѓе во Европската унија кои работат во секторот за информатичка и комуникациска технологија. А се едуцирани за тие работни места, дури 83 проценти се мажи, објави Еуростат. Од сите земји на ЕУ, Летонија има најголем удел на мажи во

Статистика: Европски народи кои најмногу кознумираат алкохол

Жителите на земјите што зборуваат англиски и на Скандинавија пијат почесто од која било друга нација. Додека граѓаните на Балканот се на ниво на светски просек во однос на потрошувачката на алкохол. Овие податоци се објавени во овогодинешното издание на Глобалното истражување