/

Фитнес или билдерство? За што се одлучуваат денеска мажите

Билдерството во минатото беше тотален хит помеѓу мажите. Но се чини дека се почесто мажите се одлучуваат за фитнес наместо масовни облини кои даваат впечаток на припадност во посебен примерок од човечкиот вид или некој „супер вид“. Причината е едноставна, преку фитнесот

Вежбање или правилна исхрана, што е подобро

Планирате да ги намалите килограмите до посакуваната тежина и правите план. Исхрана, диети или планирате физички да се активирате. Да ослабете е многу тешко. Лесно го заморувате организмот, па ако сакате да изгубите тежина треба да се држите само до еден едноставен

Фитнес совет: Заштитете се од повреда при тренинг

Без разлика дали сте почетници или искусни во фитнесот, невниманието во тренингот може лесно да резултира со повреда, а тоа е последното нешто што ви треба. Изреката „целта ги оправдува средствата“ тука не важи, бидејќи ниту една моментална форма – колку и

Кога е поефикасно време за вежбање наутро или навечер?

Нова студија вели дека луѓето кои вежбаат рано наутро можат да изгубат повеќе тежина од тие кои вежбаат покасно во текот на денот. Во испитувањето учествувале 100 млади мажи со зголемена телесна тежина. Тие вежбале околу 5 пати во неделата, од 7

Трикови кои ќе го забрзаат процесот на вашето слабеење

Летото е пред нас. Плажа, сонце, вода! Секој од нас сака да изгледа колку може подобро на плажа. Време е да ослабнете. Процесот на слабеење ќе го забрзате ако почнете да практикувате некои од овие предлози кои се и научно потврдени. Обидете

Уште една работа која жените прво ја приметуваат кај мажите (ФОТО)

Во уште една анкета спроведена од еден светски магазин, имаше едно многу едноставно прашање од типот “Што прво приметуваа жените кај мажите?”. Одговорот е уште поедноставен. Публиката има одговорено дека покрај секогаш битните изгледот и хигиената, на прво место ги ставаат машките рамења и