WhatsApp воведува нови промени за корисниците

Една од најкористените апликации за комуникација WhatsApp, е тешка на промени, но сега продолжува да работи на развој на својата апликација. Новитетот што доаѓа е навистина посакуван и ќе ги ослободи корисниците од некои непријатности со кои се соочуваат при своето користење.

WhatsApp претходно најави дека бројот на членови на групниот чет ќе се зголеми на 512, најавени се реакции на пораки и пренос на поголеми датотеки, а сега фокусот е ставен јасно на дискреција, нешто што е многу важно според последните истражувања и анкети.

Веста што WhatsApp моментално ја тестира е укинувањето на известувањето за напуштање на групата. Во иднина известувањето ќе го добиваат само администраторите, а не сите членови на групата.

Многумина ќе признаат дека сакаат да заминат од одредени групи, но тоа не го прават бидејќи секој член од групата ќе го забележи тоа што резултира со нервоза. Сепак, новото ажурирање на апликацијата ќе ја олесни таа ситуација.

Се уште не се знае точно кога ќе пристигне на која платформа првпат ќе се појави, iOS или Android, но секако ќе биде олеснување.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.