Водка и Ред Бул, што велат експертите за оваа комбинација

Компанијата Ред Бул тврди дека енергетскиот пијалок во комбинација со алхохол нема некои специфични ефекти, негативни или позитивни, но една студија за ефектите на енергетските пијалоци во комбинација со алхохол, го покажале следново.

Направено е испитување на еден вид на риби кои што биле ставени во таурин, состојка која е дел од енергетските пијалоци, вода, и алхохол посебно и една група на риби која била ставена во аквариум со алкохол и енергетски пијалок.

Резултатите покажале дека, рибите во комбинацијата на таурин и алхохол помалку се социјализирале и покажувале ризично однесување за разлика од другите.

Иако ова испитување не е направено на луѓе, сепак се смета дека комбинацијата на алхохол и енергетски пијалоци води кон насилно однесување и непромислени активности. Иако 71 % ја преферираат комбинација на пијалок, екпертите сметаат дека не е добра.

ФОТО: Unsplash

Еве што пијат вистинските џентлмени

Leave a Reply

Your email address will not be published.