Дали знаете каде се е сниман најновиот филм за Џејмс Бонд

Еден од најочекуваните филмови во светот во последните години е последното продолжение за Џејмс Бонд, “No time to die”. Овие денови решивме да ви прикажеме неколку факти кои сигурно не сте ги знаеле за ова продолжение, или пак можеби сте слушнале, но не доволно.

Дали знаете каде се е снимано ова продолжение?

Многу е интересно што No Time To Die после долги години се враќа во Јамајка, омиленото место на Иан Флеминг, кој таму го сними Dr. No

Секвенци од филмот се снимени во Јужна Италија или во градот Матера. Дел се снимал и во Норвешка, покрај океанот. Екипата снимаше и на Фарските Острови.

Бонд нема да биде Бонд, ако не се снимаат делови во Британија. Така, за дел од филмот се користени студијата на Pinewood каде се креирани две кубански улици специјално за овој филм. Даниел Крег е виден и во Whitehall и Hammersmith, како и во Националниот парк Cairngorms National Park и езерото Loch Laggan во Шкотска.

Џентлмен Магазин

ФОТО: James Bond

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: ЏЕНТЛМЕНСКИ, ВО СТИЛОТ НА ЏЕЈМС БОНД – ЗАВРШНИЦА СО CROCKETT & JONES ЧЕВЛИТЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.