Кои се најскапите 5 пива на светот?

Пивото е еден од најстарите пијалоци, но и најраспространет. Пивото само по себе не е скап пијалак, но има и пива кои се специфични затоа и се меѓу најскапите во светот. Некои се особено скапи поради пакувањето, а некои поради специјално избраните состојки. Она што е заедничко за повеќето од нив се произведуваат во многу ограничени количини.

  1. Crown Ambassador Reserve Lager
  • цена: од од 70 до 400 евра за 0,75 л
  1. Schorschbräu Schorschbock 57
  • цена: 220 евра по шише од 0,33 л
  1. Carlsberg Jacobsen Vintage 1
  • цена: 600 евра по шише од 0,375 л
  1. BrewDog End of History
  • цена 600 евра по шише од 0,33 л
  1. Antarctic Nail Ale
  • цена: достигнува најмногу до 1600 евра по шише од 0,33 l

Поврзано:

Leave a Reply

Your email address will not be published.