Мажите на 40 години во овие професии се најчесто сами

Луѓето знаат дека бидат зависни од работа. За некои, работата е толку важна што заради успех и кариера, тие оставаат сè друго настрана, вклучително и љубовта. Нема ништо лошо во тоа. Всушност, да останете самохрани подолго и да се ожените подоцна е тренд во денешното општество и носи со себе многу придобивки. Да се биде финансиски независен, да се изгради успешна кариера и да се создаде силна мрежа на пријатели и соработници, се само некои работи на кои можете да се фокусирате доколку не сте во врска. Сепак, тоа не значи дека тие се неизводливи за луѓе кои имаат партнер. Тие вложуваат многу време во своите сериозни врски, кои оние мажи кои се сингл, ги искористуваат за други работи.

Сепак, мислата дека поединците ќе бидат оставени сами на себе долго време, нè прави да се запрашаме – со какви работни места се луѓето толку зафатени? Еве список со најчестите работни места во кои мажите се сингл во нивните 40-ти години.

Келнер: 74%
Плочкар: 73%
Сервер за храна (не во ресторан): 69%
Водич за патувања: 65%
Продавач на делови: 64%
Лична нега: 63%
Стјуард: 61%
Ветеринарен асистент: 61%
Поштенски работник: 60%
Производител на храна: 60%

Многу од овие професии се чини дека припаѓаат на индустриите со најголем обрт. Можно објаснување за ова може да биде дека работниците се толку фокусирани на својата работа и се обидуваат да ги направат своите кариери колку што е можно постабилни за да не можат да вклопат во сериозна врска во нивните лични распореди. Некои од овие позиции вклучуваат чести деловни патување, така што луѓето може да откријат дека претпочитаат соло патување отколку во пар. Конечно, голем број од овие работни места носат голем профит. Ова може да биде поттик за работниците да работат повеќе часови, истовремено намалувајќи ја можноста на работниците да влезат во сериозни врски.

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Успешни мажи кои на своите 20 години биле лузери

Leave a Reply

Your email address will not be published.