Омилените книги на Мајк Тајсон

Веројатно кога го читате насловот на оваа вест, ќе си кажете дека е први април. Но, не е така. мајк Тајсон сепак чита книги и е љубител на пишаниот збор.

Кога Мајк Тајсон првпат почнал да чита во 1992 година, седел со речник покрај него и ги барал зборовите што не ги знаел. И боксерот не се оддалечил од некои сериозни титули во тешка категорија – читајќи ги Волтер, Толстој, Маркс, Мао и Дума.

Овде поранешниот шампион во тешка категорија ги наведува своите осум омилени наслови. Од неколку класици до куп црна литература и автобиографии. Погледнете…

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Петта година по ред ги бираме најуспешните „Мажи на годината“ во Македонија

Leave a Reply

Your email address will not be published.