Пури кои мора да ги пробате – My Father The Judge

My Father The Judge е високо ценета линија на премиум пури произведени од легендарното семејство Гарсија во нивната реномирана фабрика во Естели, Никарагва. Дефинитивно Пури кои мора да ги пробате – My Father The Judge. Овие пури се направени од еден од најдобрите тутуни кој се користи како врапер на оваа екстремно добра и квалитетна пура. Тутунот ни доаѓа од Еквадор Суматра, а пурата е исполнета со високо квалитетен тутун од најдоброто старо семе од Никарагва одлегудавано на имотите на семејството Гарсија.

Оваа пура изобилува со комплексност, со богати, сложени вкусови на кожа, кедар, препечени бадеми и слатко какао. Овие информации се секогаш многу важни, но нјаважно од се е да знаете дека оваа путра која спаќа во луксузните пури е иделна за уживање, со совршено горење и лесно влечење од еден до друг дим. Ова се Пури кои мора да ги пробате – My Father The Judge

ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛОТ

Ајде да се подготвиме за пушење! Мајсторот на мајсторите на пури Хозе „Пепин“ Гарсија, неговиот син Хаиме Гарсија и ќерката Џани Гарсија, ја напуштиле Куба кон крајот на 1990-тите и започнале патување што ќе кулминира во она што се смета за еден од денешните водечки брендови на премиум пури, „My Father“ .

Семејството Гарсија ги создале пурите „My Father“ од темел преку чиста напорна работа, посветеност и неспоредлива страст за врвниот тутун. Од скромната фабрика за пури во Мајами, Гарсијас произведувале пури кои го привлекоа вниманието на критичарите и на потрошувачите. Семејството има собрано многу престижни награди, вклучително и две титули „No 1 Cigar of the Year“ од Cigar Aficionado, како и безброј оценки за пури над 90 поени низ добро познатото портфолио на брендови што ги произведуваат. Денес, нивната модерна фабрика „My Father“ во Естели, Никарагва, е дом на други најдобро оценети брендови, вклучувајќи ги La Aroma de Cuba, San Cristobal и Tatuaje.

Бидејќи фамилијата Гарсија се искусни тутунски фармери, како и блендери и производители на пури. Тие можат да создадат пури со извонреден степен на автентичност. Семејните фарми и производствени капацитети пораснаа во согласност со нивниот успех. Голем дел од тоа е се должи на семејниот патријарх – познат од повеќето едноставно како Пепин – кој го менторираше своето потомство со цел живот мудрост во одгледувањето, ферментирањето и мешањето на тутунот што оди во исклучителни пури како што е The Judge.

КАДЕ МОЖЕ ДА ЈА НАЈДЕТЕ

Оваа пура може да се најде во ЛГА Импорт и Тобако на улица Никола Вапцаров 2 или онлајн, во Hecho a Mano, Gentleman Spirits and Cigars на Френкилн Рузвелт 5 (наскоро), како и во бројни ресторани и тобака низ државата. Пури кои мора да ги пробате – My Father The Judge.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Дознајте повеќе за Хјумидорите (кутии за чување пури)

Leave a Reply

Your email address will not be published.