/

Брз психолошки тест: Откријте какво е вашето ментално здравје!

Еден од најпознатите гуруа во светот, Садгуру, во едно од своите предавања откри кои 3 симптоми укажуваат дека умот на една личност е болен, односно дека менталното здравје е загрозено.

Според него, кога ќе се ослободите од овие услови, ќе живеете поздраво и посреќно.

Симптом 1: Опсесија со мисли

Летаргија доаѓа од прекумерна потрошувачка на мисли или храна.

Ако мислата ве обземе, ќе видите дека ќе ви биде тешко да се иселите од креветот.

Ова се опсесивни мисли што се случуваат без вашиот напор, без вашиот фокус, без вашата намера. Размислете свесно.

Симптом 2: Силните заклучоци ве заробуваат во вашиот ум

Заклучоците што ги направивте во вашиот ум сериозно ве спречуваат да го доживеете животот.

Колку поголем на број се вашите заклучоци, толку повеќе се идентификувате со нив, толку повеќе вашата психолошка состојба е на работ на постоењето.

Бидете режисер на вашата психолошка драма и направете ја онака како што вие сакате. Повеќето луѓе не ја гледаат прекрасната реалност затоа што одлучиле да живеат заробени во заклучоците и цврсто стекнатите верувања.

Симптом 3: Користите интелект за секој аспект од животот

Ако го примените само вашиот интелект, игнорирајќи ги другите аспекти на вашата интелигенција, ќе бидете збунети за секоја мала работа во вашиот живот.

Тоа е ситуација во која сме поделени во улоги и делови, се оддалечуваме од семејството, се водиме исклучиво од студенилото на умот. Ова може да доведе до сериозни психолошки проблеми. 

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.