/

Кои мисли најчесто ги имаат мажите за време на сексот?

Мажите размислуваат на сексуалниот чин многу подолго од жените, бидејќи сметаат дека на нив паѓа сета одговорност за исходот.

За многу мажи сексот претставува стресна ситуациј, особено ако „прв пат“ се среќаваат на „сексуален терен“ со новата девојка.

Освен што размислуваат на многу нешта за време на сексот, тие размислуваат на многу нешта и пред да се случи „магичното спојување“.

Еве кои мисли најчесто им се „вртат“ низ глава на мажите, а се поврзани со сексот:

Дали мојата партнерка ужива?

Мажите се оптеретени со тоа дали нивната партнерка ужива во сексот и дали ќе успеат да и приредат оргазам.

Понекогаш нивната желба да ги задоволат своите партнерки, може да има опаструктивно дејство врз нив.

Каков е мојот полов орган?

Величина или техника? Вечна дилема. Особено на неа мислат мажите.

За време на сексот често размислуваат за својот полов орган, односно дали е доволен за нивната партнерка.

Повеќето мажи се фокусираат само на вагиналниот секс, па успешноста на пенетрацијата им е искличително важна.

Дали сум подобар од нејзините претходни?

Сакале да признаат или не, мажите се споредуваат со другите во сексуална смисла.

Тие постојатно ќе размислуваат за тоа дали се пододбри од вашите претходници и дали може да ги надминат, останувајќи најважна сексуална алка во животот на жените!

Дали ќе раскажува на нејзините другарки?

Мажите не внимаваат каков впечаток ќе остават само на својата партнерка, туку и каков „глас ќе ги бие“ понатаму.

Често размислуваат дали нивните партнерки разговараат со своите пријателки и што им прераскажуваат.

© Gentlemanmagazine Фото: Unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.