Кои се најчестите грешки кои ги правиме на социјалните мрежи, а негативно влијаат на партнерката?

Сите користиме социјални мрежи, а не сфаќаме како тие буквално можат да ја уништат врската со партнерката.

Еве кои се најчестите грешки кои ги правиме користејќи ги социјалните мрежи, а кои негативно влијаат на врската.

  1. Премногу споделуваме на социјалните мрежи

Многу луѓе сакаат да ги споделуваат убавите моменти од својот живот на социјалните мрежи, но некои поединци го прават тоа повеќе од другите. Задолжително разговарајте за ова со вашата партнерка, бидејќи таа можеби нема да сака да ја споделува својата приватност со сите, или можеби го прави тоа премногу за ваш вкус.

Во ред е да се разликувате по ова прашање, но важно е да најдете компромис кој ќе ве остави и среќни и задоволни.

  1. Ги проверуваме социјалните мрежи наместо да проверуваме како се чувствува нашата сакана

Ако повеќе ги проверувате вашите профили отколку што разговарате со вашата партнерка, тоа може да направи да се чувствува запоставено. Во ред е повремено да читате пораки и е-пошта, но ако повеќе гледате во телефонот отколку во партнерката, правите нешто погрешно.

Обидете се да се договорите за времето што ќе го посветите на социјалните мрежи, што нема да се поклопува со времето што го посветувате еден на друг.

  1. Продолжувате со комуникација или контакт со поранешните партнерки

Ова може да биде сериозен проблем во врската. Ако сè уште имате фотографии со вашата поранешна партнерка на вашиот профил, тоа може да создаде чувство на несигурност кај вашата нова избраничка. Исто така, ако ги коментирате објавите на бившата или дури и се допишувате со неа, тогаш дефинитивно нешто не е во ред, бидејќи не сте подготвени да ставите крај.

Отворено разговарајте со партнерката за овие навики и поставете јасни граници. Никој не вели дека треба да бидете во непријателски односи со бившата, но и тие не треба да бидат дел од вашето секојдневие.

  1. Недоразбирање нешто на социјалните мрежи

Ако видите фотографија од вашата партнерка на профилот на негова пријателка и гледате дека излегла на пијачка кога мислевте дека е на работа, тоа може да создаде проблем и да ви предизвика недоверба.

Работата е во тоа што некои работи се објавуваат на мрежите долго откако ќе се случат, а не во реално време. Отворено комуницирајте со партнерката и погрижете се да нема тајни меѓу вас, за да не ве вознемируваат вакви и слични објави.

  1. Проверка на социјалните мрежи пред спиење

Ако ги проверите социјалните мрежи пред спиење, вашата партнерка ќе почне да се чувствува запоставено. Социјалните мрежи можат да предизвикаат зависност, а вие нема ни да забележите дека сте гледале во екранот цел час, додека вашиот партнер се чувствува како целосно да го игнорирате. Ова може лошо да влијае на вашиот сексуален живот, но и на вашиот сон.

Обидете се да направите разлика помеѓу она што се случува на интернет и во реалниот живот и погрижете се таа линија да биде јасна и за вас и за вашиот партнер. Ако не бркате некој недостижен идеал, туку стоите цврсто на земја и сте свесни дека секојдневието го сочинуваат помалку убави искуства, се ќе биде во ред.

Leave a Reply

Your email address will not be published.