Оваа е најубавата жена на светот според „Златниот сооднос“ (ФОТО)

Според студијата на познатиот естетски хирург Џулијан Де Силва, Бела Хадид ја држи круната за најубава жена во светот.

Де Силва ја состави својата листа со топ 10 жени користејќи ја она што се нарекува теорија за Златен сооднос.

Оваа „божествена пропорција“ беше теоретизирана во Античка Грција, потоа користена за време на ренесансата од ценети уметници за создавање совршени уметнички дела.

Уживајќи во современото време, козметичкиот хирург целосно го искористи правилото со цел да открие кои жени се математички блиски до физичкото совршенство.

Со цел да се пресмета овој златен број на убавина, Де Силва ја заснова својата листа на пресметано мерење на големината и положбата на очите, веѓите, носот, усните, брадата и вилицата.

Меѓу сите собрани податоци, Бела Хадид е највисоко рангирана со резултат од 94,35% од симетријата. Имајќи предвид дека убавината се слави во сите форми на несовршеност, списокот на Де Силва се зема во чекор кога се разгледуваат општествените стандарди за козметичка убавина.

Bella Hadid - Wikipedia
Фото извор: Wikipedia.org

Изабела Каир Хадид (родена на 9 октомври 1996 година) е американски модел. Во 2016 година, таа беше избрана за „Модел на годината“ од професионалци во индустријата за Models.com.

Манекенската кариера на Хадид започна кога имала шеснаесет години со комерцијален проект за Флин Скај.

Таа, исто така, се појави во модели за проекти како што се Леса Амур „Лебедски поставки“, заедно со актерот Бен Барнс, и „Жешко пушење“ на Холи Коупленд.

Хадид, исто така, се моделираше за колекцијата есен/зима 2013 на Хана Хејс и работеше во кампањата за нејзината најдобра пријателка, Џеси Џо Старк, семејниот бренд, Хром Хартс.

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.