Приказ: Две специфики на урбан стил кај мажите (ФОТО)

Многу е тешко да се одреди што го прави еден стил „урбан“ и кој е опозитот на урбаниот стил во современото доба.

Но, кога ќе видите некоја модна икона, или маж со специфички стилски карактеристики веднаш можете да го наречете „урбан“.

Врз база на тие согледувања, ќе се обидеме да направиме спецификација на урбан машки стил.

Детаљи

Мажите кои спаѓаат во групата на мажи со урбан машки стил, обрнуваат огромно внимание на детаљи и многу често ќе ги видите со:

  • Специфични капи
  • Шал или марама
  • Обетки или пирсинг
  • Ракавици
  • Очила

Сите детаљи се внимателно избрани и вклопени во големата слика, така што се присутни во голем број, но никогаш не се вишок.

man wearing blue denim top and black sunglasses
Фото извор: Unsplash.com

Однос кон телото

Урбан стил подразбира специфичен однос кон телото, кој ги комбинира елементите на здравје, добар изглед и чувство на сопственост.

Од таа причина на телото на мажите со урбан стил може да се забележи работа во теретана, тренинг, здрава исхрана и сл.

Неретко мажите од категорија „урбан стил“ го покриваат телото со тетоважи бидејќи го разбираат тоа како тип на уметност.

Нивното тело е репрезентатив на нивните мисли, а тие изгледаат баш онака како што размислуваат.

man taking selfie
Фото извор: Unsplash.com

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.