/

Што да прави мажот кога мајката и сопругата не се согласуваат?

Сопругите и свекрвите отсекогаш се бореле за престолот. Некои ќе наведат безброј причини зошто жената е поважна, додека други ќе имаат повеќе расправии во корист на другата страна.

Маж меѓу мајка и жена

Поради тоа, мажите честопати се ставаат во непријатна ситуација, многумина дури се принудени да изберат една или друга страна.

Сепак, се чини дека денешните мајки се пензионираат штом нивните синови растат, многумина без борба ги предаваат на своите жени, како да одамна го признале поразот.

Но, експертите нагласуваат дека многумина не разбираат дека на мажот му се потребни и двете.

Потребни му се и мајка и жена

Мајка му беше со него од почетокот, го донесе на свет и го воспита. Таа го направи човекот што е и е одговорна за многу добри работи за него.

Сопругата е таа што ќе продолжи да живее со него. Таа ќе се грижи за него, ќе му даде љубов и внимание и ќе се обиде да биде среќна.

Ако мајката и жената не се сложуваат најдобро, важно е мажот да најде начин и двете да бидат присутни во неговиот живот.

Ако не можат да се сложуваат едни со други, тоа не е причина тој да исклучи една од нив од својот живот. Ниту мајката ниту сопругата немаат право да го бараат тоа од него.

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.