Елементарни јога вежби за намалување на стресот

Маласана, или венец, е една од јога асаните која има комплексен ефект врз телото. Помага во ублажување на стресот, стекнување сила и освежување. Ако редовно ја правите асаната, исто така можете да се ослободите од болки во грбот, да го истегнете ‘рбетот,

/

Кога ќе го прочитата ова ќе пиете по една чаша црвено вино со ручек

Црвеното вино е омилена пијачка на голем број на луѓе особено во зимскиот период. Чаша црвено вино се препорачува од голем број на нутриционисти како пијалак што се послужува по калоричен ручек. Сепак препораката е да се конзумира црвено вино во строго

/

Сите позитивни ефекти на пивото и препорачана количина!

Пивото се смета за слаб алкохол и често не се третира сериозно последицата до која може да донесе често конзумирање на пиво. Постои одредена количина на пиво која е препорачана да се испие во текот на еден ден. Секакао постои и препорака

//

Ако немате милениче, време е да почнете да размислувате за ново!

Домот е место на заедница на луѓе. Во современ контекст домот се сведува на место каде луѓето се прехрануваат, одмараат, се забавуваат и во кој им се обезбедени основните животни потреби – за топлина, безбедност и заштита од надворешни услови. Голем е