Жените избраа: Кои се топ три нејзини омилени секс пози

Перциепцијата на жените кон сексот се менувала во зависност од актуелните промени во вредносниот систем кој е општо и општествено прифатен.

Но жените уживаат во сексот исто колку и мажите и тие имаат свои манири и избори кога е сексот во прашање.

Најчести секс пози кои жените ги спомнуваат во своите избори имаат врска со зголемувањето на интиноста помеѓу партнерите.

Ви откриваме кои се нејзините омилени секс пози:

  • Мисионерска поза 

Жените дефинитивно преферираат мисионерска поза, бидејќи таа им дава поголема блискост со партнерот и повеќе допир на нивните тела.

За разлика од мажите на кои мисионерската поза им е најмалку креативна, жените буквално ја збираат на прва.

Како што самото име кажува – мисионерската поза ја става жената на пиеадесталот бидејќи таа треба да се „освои“, а поголема тежина во активноста му става токму на мажот.

Фото извор: Freepik.com
  • Лажица 

Утрински секс е секогаш добредојден доколку не брзате да станете од кревет и да ги завршувате секојдневните обврски.

Позата „лажица“ ја преферираат голем број на жени, од истата причина бидејќи им дава поголема блискост со нивните партнери.

Лажицата ја прави достапноста на усните помала, но останатиот дел од телата се повеќе насочени едно на друго.

Фото извор: Freepik.com
  • Кучешка поза 

Жените ја сакаат и кучешката поза бидејќи пенетрацијата е најинванзивна токму во оваа поза.

Ако имате малку време и се одлучите за брз секс „кучешката поза“ дефинитивно ќе ги задоволи и апетитите на вашата партнерка.

Иако повеќето жени се одлучуваат за мисионерска поза, на некои жени токму оваа поза им е апсолутен победник во изборот.

Фото извор: Freepik.com

© Gentlemanmagazine Фото: Unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.