/

Крал на флертот: Три знаци со кои ќе ја заведете!

Невербалната комуникација понекогаш зборува и открива многу повеќе отколку кога се изразувате само со зборови. Затоа, обрнете внимание на целокупното држење на телото, изгледот, гестовите итн.

За момци: еве 3 клучни знаци, говор на телото, со кои можете повеќе или помалку отворено да покажете дека ви се допаѓа.

За жена: кога ќе го забележите ова, треба да знаете дека ви се допаѓа.

Намигнување

Никогаш не го потценувајте намигнувањето, тоа е многу едноставно, и многу ефикасно и отворено, недвосмислено покажува дека сте го забележале, дека ви се допаѓа.

И целосно ќе ја освоите со овој убав, уникатен, шармантен, самозадоволен навредлив гест, кој открива, огромна самодоверба, која ја сакаат сите жени.

man standing beside wall winking
Фото извор: Unsplash.com

Насмевка

Покрај намигнувањето, и насмевкатако открива дека сте шармер полн со самодоверба, но и дека имате убав карактер, сте воспитан, учтив и нежн, и тоа исто така, сите жени го бараат кај својот избраник.

man in black and white nike zip up jacket smiling
Фото извор: Unsplash.com

Поглед

Кога станува збор за невербалниот дел од комуникацијата, погледот и контактот со очи се дефинитивно уште една важна ставка, со која ќе го привлечете нејзиното внимание и ќе покажете дека ви се допаѓа.

Ако ја погледнете директно во очи и го задржите погледот, ќе и дадете до знаење дека сте прониклив тип, кој презема иницијатива и секогаш знае што сака.

grayscale photo of man wearing jacket
Фото извор: Unsplash.com

Со овие три прилично едноставни гестови од арсеналот на невербална комуникација, сигурно ќе и пријдете и ќе ја освоите. И тогаш, се разбира, треба да разговарате малку. Но невербалната комуникација е иницијална, таа ќе ви отвори простор кон разговорот.

© Gentlemanmagazine Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.