Сексот е многу важен за самодовербата на еден маж

Колку е подобар во кревет, толку е посамоуверен и обратно

Карактерот на сексуалниот живот на еден маж е многу важен за неговата самодоверба. Мажите кои се „признаени љубовџии“ имаат многу повисоко ниво на самодоверба.

Сигурно се прашувате каков е сексуалниот живот на мажите кои „пукаат од самодоверба“ а ние ќе ви овозможиме да ѕирнете одблиску што се случува во кревет.

Редовен сексуален однос

Колку е поредовен толку е поквалитетен. Редовниот сексуален однос значи дека тој има здраво либидо кое му овозможува редовно да практикува сексуален однос.

Здравото либидо е важно за перцепцијата на мажот и неговиот однос кон самиот себе.

Добива потврда дека е добар љубовник

Ако добива потврда дека е добар љубовник тоа значи дека неговата самодоверба е на многу високо ниво. Потврдите за тоа колку е добар љубовник го мотивираат да поставува нови цели и да ги постигнува.

Неговите „перформанси во кревет“ ќе му станат нов предизвик, а неговата партнерка едноставно може да се препушти и да ужива во тоа.

Има 100% реализација

Целта на секој сексуален однос е да постои оргазам. Но не е важно само тој да има оргазам, туку и неговата партнерка, ако скоро секогаш ја доведува до врвот на задоволството, знае дека неговите сексуални перформанси се успешни.

За него сексот има посебно значење

Иако ужива во сексот тој не е промискуитетен, туку го разбира како љубовен перформанс, како знак на љубов и почит кон неговата партнерка. Сексот за него има посебна важност и не се третира само како биолошка потреба.

© Gentlemanmagazine  Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.