/

Социјалните мрежи помагаат луѓето да се фолираат и да се фејк

Социјалните мрежи и социјалните платформи станаа нова реалност во која живееме и во која сите сакаме да изгледаме многу подобро и попаметно отколку во реалниот живот.

Ви носиме листа на најчести „измами“ на социјалните мрежи што сами ги правиме.

Изглед

Не мора нужно да бидете мајстор за филтри и Photoshop, сега секој мобилен телефон има алгоритми кои малку ќе ги испеглаат фотографиите за да изгледаат подобро отколку што се.

Љубов

Во овој сегмент од животот, најлесно ќе им се навредуваме на пријателите и брзо ќе ја намалиме популарноста.

Никој не треба да знае што правите вие ​​и вашите најблиски секоја минута од животот. На пример што јадете, пиете, каде сте и колку пати на ден можете да се бакнете.

Патување

Се што е лошо што се случи, од дупната гума во стар автобус, низ дупка каде што спиевте со едно отворено око во случај да ве нападнат стаорци, да повраќате храна.

Сето ова може да се игнорира и да биде жртва затоа што направивте супер селфи на друго местo.

Пријатели и семејство

Луѓето често лажат и дека во кругот на пријателството и семејството „цветаат рози“. Во суштина на социјалните мрежи се постираат само содржини од убави моменти. Лошите моменти и конфликти остануваат далеку од очите на јавноста!

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.