/

Знаци дека сте под хроничен стрес и итно ви треба терапија

Како да знаете дека ви треба терапија

Можеме да кажеме дека, бидејќи постојат луѓе, постојат и напнати и стресни ситуации.

Но, денес се чини дека се среќаваме со поимот стрес повеќе од кога било.

Но, често се случува да не сме ни свесни за нашата преоптоварена работа.

Затоа, експертите одлучија да нагласат некои од најчестите симптоми кои покажуваат како да препознаете дека сте под стрес.

Проблеми со спиење

Првото нешто што треба да забележите кога некој е под стрес е проблем со спиењето.

Не само што спиете помалку отколку што спиете во сосема поинакво време од денот од вообичаеното.

Многу мислите

Дали постојано размислувате за вашата работа, финансии и други прашања?

Дали ги проверувате телефонот, е -поштата и другите форми на комуникација од работа? Тоа значи дека сте премногу зафатени.

Промена на тежината

Кога луѓето се под стрес, тие често забораваат да јадат, што го забавува метаболизмот.

Така, резултатот е или зголемување на телесната тежина или губење на тежината.

Покрај тоа, кога сте пренапони, клетките не добиваат доволно кислород.

Болка

Ако почнете да чувствувате болка и други заболувања, како што се проблеми со стомакот, дијареа, чиреви, затегнати мускули, болки во градите и палпитации и постојани главоболки, ова се уште еден знак дека сте преморени.

© Фото: Freepik.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.