Анкета: Дали орален секс е само предигра или главна преференца?

Оралниот секс го сакаат и мажите и жените, но се чини мажите за нијанса повеќе.

Ги прашавме нашите читатели дали оралниот секс го сметаат за чиста предигра (загревање) или за главен сексуален чин кој доведува до оргазам. Добивме интересни одговори:

Не преферирам орален секс. Не сакам мојата партнерка да биде во подредена положба, туку центар на светот. Повеќе сакам јас да ја задоволувам одошто таа мене. (С.М, 31)

Орален секс за мене не е задолжителен, но убаво е кога ќе се почне со него, а ќе се заврши со реална пенетрација. Во секој случај го сметам за предигра, а не за целосен сексуален чин. (Д.А, 39)

За мене сексот не е поделен во чинови, зависи со кој го имам и како ќе ме носи атмосферата. Некогаш оралниот секс го чувам за крај, некогаш за почеток. Зависи од моментот (Т.Р, 42)

Орален секс ДА, но ако партнерката се сложи на тоа. Може да е загревање, а може и да дојде до оргазам преку орално задоовлување. Се зависи од партнерката бидејќи таа е активниот принцип во оралниот секс. (А.П, 27)

Ретко завршувам сексуален чин преку орално задоволување, а често го почнувам. За мене е повеќе дел од предигра. Зависи, ако партнерката е многу секси, може и да се прескокне тој дел на орална стимулација. (П.Ц, 44)

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.